Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

10 inch Patchkasten en Serverkasten

10 inch patchkast kopen?

Overal zijn tegenwoordig netwerken te vinden. Een netwerkverbinding wordt gevormd door een samenstelling van verschillende apparatuur. Deze apparatuur is kostbaar en dient goed beschermd te worden. Kleine netwerkopstellingen zijn ideaal te creëren met 10 inch patchkasten.

10 inch accessoires en producten worden opgeslagen in kleine 10 inch patchkasten, deze beschermen de apparatuur en zorgen ervoor dat makkelijk overzicht in een netwerksamenstelling kan worden gecreëerd.

Vragen?

Heeft u nog vragen over 10 inch producten of behoeft u extra informatie? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons. Onze medewerkers zitten klaar om uw vragen te beantwoorden via de chat of telefoon (038087431)!

FAQ's over patchkasten

Hoe monteer ik een wandkast?

Het monteren van een wandkast is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, slechts 5 simpele stappen. Maar voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om het volgende even te controleren:

 • Onderzoek van welk type materiaal de wand is. De meeste wanden zijn van steen, hout, beton, gips of cellenbeton.
 • Voordat je de kast ophangt, moet je controleren of de muur voldoende draagkracht heeft. De lege kast kan variëren in gewicht, ergens tussen de 15 en 35 kg. De precieze informatie over het gewicht van jouw kast kun je vinden in de product specificaties.
 • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen voor het type wand. Zie hier welk materiaal je voor je ondergrond nodig hebt.
 • Gebruik veilig en gekeurd gereedschap.
 • Monteer de kast gelieve met z'n tweeën.

Monteer de kast in de volgende 5 stappen:

 1. Kies de plek waar je de kast wilt bevestigen en houd er rekening mee dat de kastdeur nog volledig open kan;
 2. Gebruik het boorgaten sjabloon om de gaten te boren.
 3. Steek de pluggen in de geboorde gaten.
 4. Laat iemand de kast boven de geboorde gaten houden en schroef de wandkast stevig vast. Let hierbij op de je de juiste schroeven voor jouw muurtype gebruikt.
Wat zijn de verschillen tussen een patchkast en een serverkast?

Een server- en patchkast zijn in principe hetzelfde. Het is een metalen kast voor het opbergen van netwerkapparaten. Maar wat je erin wil opbergen bepaalt, welk type kast je nodig hebt. Het woord patchen betekent verbinden/aansluiten. In een patchkast sluit je dus hoofdzakelijk internetkabels aan. In deze kast berg je dus verschillende apparaten – zoals patchpanel, switch en router – en kabels op. Omdat deze apparaten weinig warmte afgeven, heeft een patchkast een gesloten glazen voordeur en een gesloten metalen achterdeur. 
 
In een serverkast berg je servers op. En omdat servers warmte afgeven, is een goede ventilatie belangrijk. Een serverkast heeft daarom aan de voor- en achterzijde geperforeerde deuren. Hierdoor ontwijkt de warme lucht sneller uit de kast en voorkom je oververhitting. Zie hier alle patchkasten en serverkast.

Hoe breed is een 10 inch kast?

10 inch staat voor de afstand tussen de verticale profielen binnenin de kast. Deze standaardmaat is vastgesteld op 312 mm, waardoor apparaten met 10 inch montageprofielen precies tussen de profielen kunnen worden gemonteerd met behulp van speciale kooimoeren. Als je kleine apparaten wilt opbergen die geen 10 inch montageprofielen hebben, is het eenvoudig om een legbord te monteren. Op deze manier kunnen de apparaten toch netjes in een patchkast worden geplaatst.