CAT6a bekabeling

CAT6a kabels kopen?

Wanneer het bekabelingsnetwerk dient te bestaan uit bekabeling van hoge kwaliteit, snelheid en stabiliteit zijn CAT6a kabels de beste keuze. CAT6a kabels zijn netwerkkabels die in staat zijn om gegevens over te brengen met snelheden van 10 GB/s bij doorvoersnelheden van 500 megahertz. Deze hoge snelheden maakt dat CAT6a kabels momenteel de beste netwerkkabels op de markt zijn.

Soepel of stug?

Indien er grote lengtes overbrugd moeten worden, waarbij niet wordt ingeleverd op kwaliteit en snelheid, is het verstandig om te kiezen voor CAT6a bekabeling op rol. Kabels op rol zijn standaard niet voorzien van connectoren. Wanneer connectoren bevestigd moeten worden op de kabel is een soepele kabel nodig, wordt de kabel gebruikt voor installatiewerkzaamheden (LSA) dan is een stugge kabel nodig.

Als de kabel in een kabelgoot komt te liggen en niet door de muur wordt getrokken kan er gekozen worden voor kant en klare CAT6a patchkabels. Met kant en klare kabels wordt tevens de frustratie van het aanknijpen van de connectoren voorkomen.