Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

19 inch Patchkasten en Serverkasten

19 inch patchkast online kopen?


Een 19 inch patchkast is in de huidige tijd onmisbaar geworden, voornamelijk voor bedrijven. Een internetverbinding wordt tot stand gebracht door verschillende netwerkcomponenten.
Het is belangrijk om alle netwerkcomponenten goed te beschermen en veilig op te bergen. Het netwerk is immers het hart van de organisatie. Uw servers, telefooncentrale, UPS’en en overige apparatuur zijn netjes en overzichtelijk op te bergen in een 19 inch patchkast.

De voordelen van een 19 inch patchkast

 • Veilige en centrale opslagplaats voor al het netwerkapparatuur.
 • De 19 inch profielen zorgen voor een eenvoudige montage van het netwerkapparatuur en 19 inch accessoires in de patchkast
 • Eenvoudig overzicht en structuur aanin de UTP bekabeling.
 • Onderhoud en uitbreiding kan eenvoudig worden uitgevoerd door een netwerkbeheerder en / of installateur.

Welke afmeting patchkast is geschikt?

Breedte, diepte en hoogte
19 inch patchkasten beschikken over een 19 inch (48,26 cm) profiel. Dit is een profiel waar 19 inch netwerkapparatuur en accessoires in geplaatst kunnen worden door middel van kooimoeren. Voor de montage van apparatuur is naast de 19 inch profielen open ruimte beschikbaar.

Er zijn 2 type patchkasten in 19 inch leverbaar, de 600mm brede kasten en de 800mm brede kasten. Beide kasten beschikken over het zelfde type profiel, een 800mm brede kast heeft echter een verticale kabelgoot.

Wanneer het gaat over de diepte van een 19 inch serverkast en patchkast wordt er uitgegaan van de buitenmaten. De bruikbare / plaatsbare ruimte zal ongeveer 10 cm (100mm) afwijken van de buitenmaten. Hier dient dus rekening mee te worden gehouden wanneer de diepte bepaald gaat worden.

De hoogte van patchkasten, en netwerkapparatuur, wordt aangegeven in units. Op deze manier is snel en gemakkelijk te bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het heeft de voorkeur om een kast met meer units aan te schaffen dan benodigd is, met oog op de toekomst.

Het soort deur
Er zijn voor patchkasten 2 type deuren beschikbaar, de glazen deur en de geperforeerde deur. De geperforeerde deur zorgt voor goede ventilatie, waardoor warmte snel de kast kan verlaten, geluid wordt echter niet tot nauwelijks tegen gehouden. Glazen deuren zorgen ervoor dat er minder stof in de kast terecht kan komen, daarnaast wordt geluidsoverlast tegengegaan.

Een 19 inch patchkast voor de toekomst?

Gaat u een nieuw netwerk installeren en bent u bezig met de inventarisatie naar de mogelijkheden? Het advies is een 19 inch patchkast te kopen die niet alleen vandaag de dag voldoet aan uw wensen, maar die ook geschikt is wanneer er in de toekomst uitbreiding gaat plaatsvinden. Het is altijd de bedoeling dat de onderneming gaat groeien. Het is daarom niet uit te sluiten dat er meer werknemers worden aangenomen die ook gebruik gaan maken van het netwerk.

Wanneer vooraf rekening gehouden wordt met groei, scheelt dit in de toekomst kosten voor een tweede patchkast. Bovendien scheelt dit ook kosten voor de verhuizing van het netwerk naar een grotere kast. Dit is een tijdrovende klus waarbij er geen gebruik gemaakt kan worden van het netwerk. In deze tijd wanneer een netwerk onmisbaar is willen we dit zo veel mogelijk voorkomen!

Kies voor een 19 inch patchkast van uitstekende kwaliteit

In onze webshop vindt u alleen kwalitatief hoogwaardige 19 inch patchkasten. Wij willen patchkasten leveren waar u jaren profijt van heeft. Naast een 19 inch patchkast kunt u bij ons ook terecht voor overige accessoires, zoals UTP kabels en patchkast accessoires. Alles voor het inrichten van uw kast.

Wilt u een 19 inch patchkast kopen en heeft u vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen. Onze ervaren medewerkers zitten klaar om u verder te helpen via de chat, e-mail of telefoon.

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast is een metalen kast waarin je alle netwerkkabels en netwerk apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. De kast is 10 inch of 19 inch breed. Dat is handig, want dit is ook de standaard maat van netwerk apparaten, zoals een server, patchpaneel of ups. Maar ook kleinere apparaten - denk hier aan een router of ethernet switch - passen makkelijk in een patchkast. Deze zet je op speciale legborden. Wil je weten welke patchkast het beste bij jouw netwerk past? Lees dan hier de volledige uitleg.

Hoe richt ik een serverkast in?

Je hebt er genoeg van dat de netwerk apparaten - zoals router, switch of server - overal staan verspreid. Nu je toch bezig gaat met het netwerk, wil je het ook goed doen. Je hebt daarom besloten een serverkast aan te schaffen. Om het netwerk optimaal te laten werken, richt je de serverkast als volgt in:

 • zet zware apparaten naar beneden, lichtere naar boven;
 • plaats kleine apparaten op een legbord;
 • gebruik een patchpaneel voor het ordenen van je netwerk aansluitingen;
 • gebruik een ethernet switch voor het splitsen van het internetsignaal;
 • bevestig stekkerdozen in de kast voor stroomtoevoer;
 • kies utp kabels in de juiste lengte zodat je weinig overlengte hebt;
 • monteer kabelgoten in de kast zodat je kabels netjes weggewerkt zijn.


Wil je dat de serverkast niet alleen functioneel is, maar er ook esthetisch uit ziet? Dan kun je de kast verder uitbreiden met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan led-verlichting, afdekpanelen om vrije tussenruimtes op te vullen of afsluitbare lades voor belangrijke papieren. Zie hier een overzicht van alle accessoires voor jouw serverkast.

Hoe monteer ik een wandkast?

Het monteren van een wandkast is niet moeilijk. Voordat je begint, controleer je het volgende.

 • Onderzoek van welk type materiaal de wand is. De meeste wanden zijn van steen, hout, beton, gips of cellenbeton.
 • Controleer of de wand genoeg draagkracht heeft. De lege kast weegt tussen de 15 en 35 kg. Hoe zwaar jouw kast is, staat bij de product specificaties.
 • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen voor het type wand. Zie hier welk materiaal je voor welke ondergrond nodig hebt.
 • Gebruik veilig en gekeurd gereedschap.
 • Monteer de kast bij voorkeur met z'n tweeën.

 

Monteer de kast in deze 5 stappen:

 1. bepaal waar je de kast wilt bevestigen en houd er daarbij rekening mee dat de kastdeur ver genoeg open kan;
 2. boor de gaten met behulp van het boorgaten sjabloon;
 3. plaats de plug in het gat;
 4. plaats de wandkast boven de gaten;
 5. schroef de wandkast vast.