CAT5e bekabeling

CAT5e kabels kopen?

Wanneer men zoekt naar internetkabels komt al vrij snel de term CAT5e om de hoek kijken. CAT5e patchkabels zijn internetkabels van de 5e generatie. Dit type kabel heeft een doorvoersnelheid van 100 megahertz en kan snelheden van 1000 megabytes per seconde halen .

Kabel op rol of kant en klaar?

CAT5e kabels zijn verkrijgbaar op rol en kant en klaar. Kabels op rol zijn standaard niet voorzien van connectoren en verkrijgbaar in 2 varianten, namelijk: soepel en stug. Soepele kabels worden gebruikt om connectoren op te bevestigen en stugge kabels worden gebruikt voor in LSA toepassingen.

Kant en klare patchkabels zijn voorzien van aderparen welke gegoten zijn in de connectoren. Patchkabels zijn verkrijgbaar in lengtes tot 50 meter en in beschermde en onbeschermde versies.

Beschermd of onbeschermd?

Wanneer het gaat over internetkabels zijn er de niet beschermde kabels (UTP) en de beschermde kabels (FTP en SFTP). UTP kabels worden gebruikt wanneer de kabel niet langs een COAX- of stroomkabel komt te liggen. Gebeurt dit wel dan zijn FTP of SFTP kabels een vereiste om storing op het netwerksignaal te voorkomen.

Wilt u extra informatie over een CAT5 kabel? Neemt u dan direct contact met ons op.