UTP Bekabeling

UTP kabel kopen?

UTP kabel

De UTP kabel is het drijvende hart in iedere netwerksamenstelling. Zonder UTP kabel kan er namelijk geen apparatuur voorzien worden van een netwerksignaal. UTP kabels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maar wat is nu het verschil?

De kracht van de kabel

Een UTP kabel kent verschillende categorieën, de categorie van de kabel geeft aan hoe krachtig de kabel is. De meest voorkomende categorieën op dit moment zijn Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7.

De Cat5e kabel is de oude standaard internet kabel. Hoewel deze kabels nog zeer veel worden gebruikt, voldoet deze steeds minder aan de huidige standaarden op het gebied van netwerkbekabeling. Deze kabel is in staat gegevens over te brengen met een snelheid van 1Gbit per seconde, bij doorvoersnelheden van 100 megahertz.

Met snelheden van 1Gbit per seconde, bij doorvoersnelheden van 250 megahertz, behoort de Cat6 kabel tot de huidige standaard netwerkbekabeling. De hogere doorvoersnelheid maakt dat er veel meer data tegelijkertijd over de kabel verzonden kan worden.

Cat6a kabels behoren tot de nieuwe standaard internet bekabeling. Dit type UTP kabel is namelijk in staat gegevens over te brengen met snelheden van 10Gbit per seconde bij doorvoersnelheden van 500 megahertz. Niet alleen maakt dit dat de Cat6a kabel geschikt is voor 10-Gbit apparatuur, ook is deze kabel uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met glasvezel.

Een van de nieuwste internet kabels op de markt is de Cat7 kabel. Cat7 kent over het algemeen dezelfde eigenschappen als Cat6a kabels, echter is de doorvoersnelheid nog hoger. Cat7 kabels kennen namelijk een doorvoersnelheid van wel 600 megahertz! Hierdoor kan er nog meer data tegelijkertijd over de kabel worden verzonden.

Van plan een internetkabel te kopen?

Wanneer u van plan bent om een UTP kabel te kopen zit u bij ons goed. Wij bieden u professioneel advies en garanderen de beste service. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Heeft u nog een vraag of behoeft u extra informatie? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons. Bij Patchkast.be zitten wij klaar om uw vraag te beantwoorden en u verder te helpen!