Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

UPS Noodstroomvoorziening

Een UPS is een noodstroom accu waarmee je stroomonderbrekingen opvangt. Stel je voor je werkt net aan een belangrijk document. Opeens valt de stroom uit. Nu ben je alles kwijt wat je voor de stroomstoring niet hebt opgeslagen. Je baalt als een stekker! Maar door een plotselinge stroomonderbreking kunnen bestanden zelfs dermate beschadigd worden dat je ze niet meer kunt openen. Wat als dit bestanden zijn met belangrijke of zelfs gevoelige bedrijfsinformatie? Dit voorkom je met een UPS! Lees hier hoe je je netwerk morgen al kunt beschermen.

Inhoudsopgave

Wat is een UPS?

Welke UPS heb je nodig?

Online UPS

Line-Interactive UPS

Offline UPS

Accupacks en accessoires

Online een PowerWalker UPS kopen

Wat is een UPS?

UPS is de afkorting voor Uninterruptible Power Supply. Dit is een noodstroomvoorziening of back-up accu die bij een stroomuitval stroom levert aan bijvoorbeeld je server, modem of pc. Valt de netspanning opeens weg, dan werkt de apparatuur nog even verder. Je kunt een UPS vergelijken met de accu in een laptop. Als je de stekker uit het stopcontact haalt, blijft de laptop alsnog aan - hij valt pas uit als de accu leeg is. Sluit je je netwerkapparaten op een UPS aan, dan win je bij een stroomuitval tijd om bestanden op te slaan en apparaten veilig af te sluiten. Daardoor blijven bestanden intact en lopen apparaten geen schade op door de plotselinge stroomschommeling.

 

Welke UPS heb je nodig?

Je kiest een UPS noodstroomvoeding die meer stroom kan leveren dan de aangesloten apparaten verbruiken.

Een UPS heeft een uitgangsvermogen. Dit is de maximale belasting en wordt in watt en volt ampère (VA) aangegeven. De meeste apparaten zoals pc's, printers en servers geven het wattage verbruik weer. Wij adviseren om niet meer dan 75% van de nominale wattage van de UPS aan te sluiten. Omdat je ook rekening moet houden met het maximale stroomverbruik en piekwaarden, heb je deze veiligheidsmarge nodig. Overschrijd je het uitgangsvermogen, wordt de UPS bij een stroomstoring overbelast en schakelt ze zichzelf uit. Dan vallen je netwerkapparaten alsnog onmiddellijk uit en loop je gevaar dat je netwerkapparatuur of bestanden beschadigd worden.

Online UPS

Kies en online UPS voor professionele IT netwerken en gevoelige stroomtoepassingen, zoals in de medische wereld. Een online UPS is onderdeel van het stroomnetwerk en kent geen vertraging. Dat betekent dat zodra de stroom wegvalt, de online UPS het zonder onderbreking overneemt.

 

Voordelen online UPS op een rij:

✔️ dubbele conversietechnologie, altijd een schone uitgang;

✔️ geschikt voor hoge prestatie en gevoelige apparaten;

✔️ altijd een zuivere sinus wave;

✔️ frequentie kan aangepast worden;

✔️ geen transfertijden.

 

 

Je kunt kiezen tussen een Online – Tower en een Rackmount. De online - tower UPS plaats je, in verband met het gewicht, het beste op de bodemplaat van je patchkast. Wil je de UPS liever iets hoger neerzetten? Geen probleem, plaats de toren dan op een 19 inch legbord.

 

De online – rackmount UPS kun je rechtstreeks in een 19 inch patchkast monteren. Afhankelijk van het type neemt de rackmount UPS in de hoogte slechts 2 tot 5 hoogte eenheden in beslag. Dat is 8,89 cm tot 22,23 cm. Zet je de UPS liever recht overeind? Dat kan! De UPS wordt met een standaard geleverd waarin je de UPS plaatst. De UPS heeft een LCD scherm. Dit scherm kun je meedraaien als je de UPS  recht overeind zet. 

 

Kies hier je Online - Tower

 

Kies hier je Online – Rackmount UPS

 

Line-Interactive UPS

Een line-interactive UPS is de meest gekozen UPS voor zakelijke netwerken. Voor sommige toepassingen, zoals een brandalarm installatie, is wettelijk minimaal een line-interactive UPS vereist. Deze UPS heeft, in tegenstelling tot een online UPS, minimale transfertijden. Dat is de tijd die de UPS nodig heeft om de stroomtoevoer over te nemen. Je kunt kiezen tussen een compacte tower of een rackmount UPS.

 

Daarom kies je voor een line-interactive UPS:

✔️ betere bescherming en meer functies in vergelijking met offline UPS;

✔️ kosteneffectieve oplossing;

✔️ meestal stil omdat ventilatoren alleen buiten standaardmodus lopen;

✔️ zuivere sinusgolf beschikbaar (afhankelijk van type);

✔️ bescherming tegen stroomschommelingen.

 

Ontvang morgen je Line-Interactive Tower

 

Ontvang morgen je Line-Interactive - Rackmount

 

Offline UPS

Een offline UPS is geschikt voor thuisnetwerken. Deze UPS is geen onderdeel van het vaste stroomnetwerk en schakelt pas in als de stroom uitvalt. Hierdoor kan het enkele milliseconden duren voordat de spanningsdip wordt opgevangen. Voor thuisnetwerken zal dit geen problemen opleveren.

 

Voordelen van een offline UPS zijn:

✔️ eenvoudige en snelle installatie;

✔️ lage kosten voor minder kritische belastingen;

✔️ geluidloos (geen ventilator voor koeling);

✔️ laag energieverbruik;

✔️ compakte UPS.

 

Kies hier je Offline UPS

 

Accupacks en accessoires

Accupacks zijn externe batterijen die de autonomietijd van je UPS verhogen. Autonomietijd is de tijd die de UPS na een stroomuitval stroom levert aan de aangesloten apparaten. Een extra accupack verlengt deze tijd. Ook bieden wij vervangende onderdelen aan - zoals een accu. En voor een nog eenvoudigere installatie en onderhoud - kun je uitschuifbare telescoop rails voor de rackmount UPS bestellen. Je bevestigt deze rails in een 19 inch patchkast en maakt daarop je UPS vast. De UPS wordt hierdoor uittrekbaar, zodat je gemakkelijk bij de achterkant komt.

 

Kies hier bijpassende accupacks en accessoires

 

Online een PowerWalker UPS kopen

Wil ook jij het netwerk optimaal beschermen tegen stroomstoringen? Bestel dan online je PowerWalker noodstroom voorziening. PowerWalker is een professioneel Duits merk. Vandaag besteld, morgen in huis! En bij ons vind je ook 19 inch patchkasten om je UPS en andere netwerk apparaten in op te bergen. Heb je nog vragen over een UPS of ons overig assortiment? Onze medewerkers staan op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur voor jou klaar.

Neem contact met ons op:

 


Terug naar boven