Gereedschappen

Waarom UTP gereedschappen gebruiken?

Het aanleggen van bekabelingsnetwerken kan een lastige klus zijn. Om het aanleggen van bekabelingsnetwerken te vereenvoudigen zijn onze UTP gereedschappen geen overbodige luxe.

Welke utp gereedschappen zijn er?

Wanneer kabels aangesloten worden, op connectoren of met LSA-toepassingen, moeten de aderparen bloot liggen. Om de bekabeling te ontbloten van de huls en de aderparen bloot te leggen zonder deze te beschadigen dient er gebruik te worden gemaakt van kabelstrippers.

Wanneer stugge internetbekabeling LSA moet worden aangesloten is dit onmogelijk te doen met de hand. Een LSA-tang is een eenvoudig hulpmiddel om aderparen op de juiste manier en lengte te monteren op LSA toepassingen.

Om op soepele internetbekabeling connectoren te bevestigen is een krimptang nodig. Wanneer de aderparen op de juiste manier in connector is geplaatst dient deze door middel van een krimptang te worden vastgeklemd.

Wanneer men aangesloten netwerkbekabeling wenst te testen is test gereedschap een vereiste. Met test gereedschap is eenvoudig en snel het netwerksignaal te testen en daarnaast ook of de kabel op de juiste manier is aangesloten.

Naast de bovengenoemde UTP gereedschappen zijn er ook nog andere handige gereedschappen. Denk hierbij aan kabeltrekkers, persluchtspuitbussen, etc.