CAT6 bekabeling

CAT6 kabels kopen?

Wanneer men zoekt naar internetkabels komt al vrij snel de term CAT6 naar boven. CAT6 patchkabels zijn internetkabels van de 6e generatie. Deze kabels zijn de standaard netwerkkabels en kunnen doorvoersnelheden van 250 megahertz bij overdrachtssnelheden van 1000mb/s bereiken.

Gegoten aderparen of op rol?

CAT6 kabels zijn verkrijgbaar op rol en kant en klaar. Kant en klare patchkabels zijn voorzien van aderparen welke gegoten zijn in de connectoren. Patchkabels zijn verkrijgbaar in lengtes tot 50 meter en in beschermde en onbeschermde versies.

Kabels op rol zijn standaard niet voorzien van connectoren en verkrijgbaar in 2 varianten, namelijk: soepel en stug. Soepele kabels gebruikt men om connectoren op te bevestigen en stugge kabels zijn te gebruiken in LSA toepassingen.

Beschermd of onbeschermd?

Wanneer het gaat over netwerkbekabeling zijn er beschermde- en onbeschermde kabels verkrijgbaar. Onbeschermde kabels (UTP) zijn te gebruiken wanneer de kabel niet langs stroom- en/of COAX kabels komt te liggen.

Beschermde kabels zijn binnenin afgeschermd doormiddel van een folie en daardoor kunnen de verstorende effecten van stroom-en/of COAX kabels geen negatieve invloed uitoefenen op het netwerksignaal.