Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Kies de juiste deur voor de serverkast

Deur voor de serverkast kiezen

Je hebt bij aanschaf van een serverkast niet alleen keuze uit verschillende hoogte maten, maar ook uit twee type deuren. Namelijk een glazen deur of geperforeerde deur. Maar, welke moet jij kiezen? Wat zijn de verschillen? En wat heeft deze keuze met netwerkapparatuur te maken? In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de juiste deur. Want, dit is belangrijker dan je misschien denkt. 

Wanneer je een serverkast koopt, wil je bewust alle apparatuur centraal en veilig opbergen. Door alles rondom het netwerk te centraliseren, blijft het geordend en toegankelijk voor medewerkers. Dit is al een stap in richting van een goed IT-netwerk.  

 

In de serverkast plaats je alles rondom het IT-netwerk. Denk aan routers, servers en (heel) veel kabels. Wanneer deze apparaten aanstaan, geven ze warmte af. Deze warmte moet de serverkast kunnen verlaten om beschadigingen aan de apparaten te voorkomen. Dit gebeurt door middel van een ingebouwde ventilator óf geperforeerde deuren.  

 

Extra tip: orden alle inkomende en uitgaande kabels met gekleurde kabelriemen voor goed overzicht of gebruik onze kwalitatieve UTP bekabeling.

Serverkast met glazen voordeur 

De eerste optie is een serverkast met glazen voordeur. Het kopen van een serverkast met een glazen deur heeft 3 voordelen.  

 

Een strak design 
De kast heeft een glazen voordeur en een achterdeur van standaard plaatstaal. De deur heeft een stevig, stalen frame met kleine ventilatiegaten. Daartussen zit een glasplaat van helder glas. Hierdoor heeft de kast een strak design.

  

Geluiddempende werking  
Een glazen deur dempt ook geluid van apparatuur. Dit maakt het mogelijk om een serverkast in een kantoortuin of andere werkomgeving te zetten, zonder dat het hinder veroorzaakt.  

 

Minder stof  
Nog een voordeel van glazen deuren is dat er aanzienlijk minder stof in de serverkast terecht komt dan bij een serverkast met geperforeerde deuren. Scheelt weer schoonmaken. 

 

Patchkast met glazen deur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ventilator tegen oververhitting  

Zoals je eerder al las, geven sommige apparaten veel warmte af. En deze warmte moet de kast verlaten. Bij een kast met een glazen voordeur kan dit met een ingebouwde ventilator-unit. Het grote voordeel hiervan is dat je kiest voor een kast met strak design, geluiddempende werking en toch de apparatuur kunt laten afkoelen.  

 

Heb je voornamelijk apparatuur met minimale warmteontwikkeling? Dan is een ventilator in een serverkast met glazen voordeur doorgaans niet nodig. 

 

Extra tip: een digitale thermostaat bewaakt de temperatuur in de serverkast. Deze temperatuurmeter wordt aan de ventilator-unit aangesloten. Als de maximaal ingestelde temperatuur wordt overschreden, geeft de thermostaat direct een waarschuwing en slaat de ventilator aan.


Digitale thermostaat kopen

 

Serverkast met geperforeerde voordeur

De tweede optie is een serverkast met een geperforeerde voor- en achterdeur. Dit zijn metalen deuren met een gaatjes patroon. Hierdoor is de kast “open” en kan de warmte van de apparaten de kast gemakkelijk verlaten.  

 

Het grote voordeel van het kopen van een serverkast met geperforeerde deuren is dat er via de voor- en achterdeur natuurlijke koeling en ventilatie ontstaat. Je hebt dus geen extra ventilator nodig. Door de geperforeerde deuren komt er wel meer stof in de kast en op de apparatuur terecht. Deze kast is ook minder geluiddempend. Maar, wanneer de serverkast in een afgesloten ruimte staat, is dit minder van belang.   

Patchkast met geperforeerde deur

Gevaren hoge temperatuur in serverkast

Dat warmte de serverkast kan verlaten is heel belangrijk. Servers produceren bijvoorbeeld veel warmte en kunnen hierdoor oververhit raken. Wanneer dit gebeurt, kan het gehele IT-netwerk (tijdelijk) plat komen te liggen. Dit is een gevaar voor de organisatie en brengt een vervelende kostenpost met zich mee. 

De voor- en nadelen op een rijtje 

We ondersteunen graag zo goed mogelijk bij het maken van een keuze tussen glazen of geperforeerde deuren. Daarom staat hierover een handige tabel met alle voor- en nadelen. 

Eigenschap 

Glazen deur 

Geperforeerde deuren 

Natuurlijke ventilatie 

Enigzins

Ja 

Geluiddempend 

Ja 

Nee 

Voorkomt stof 

Ja 

Nee 

 
Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de functionele werking van de serverkast, koop je met behulp van bovenstaande eigenschappen een goede serverkast. 

Serverkast met split achterdeuren

Een andere variant op de serverkast is een kast met splitdeuren. Splitdeuren bestaan uit twee geperforeerde delen. Dit zijn 800 mm brede patchkasten met een hoogte van 42U of 47U. Kasten met split achterdeuren zijn een perfecte uitkomst voor grotere bedrijven waar vaak een speciale IT/serverruimte is ingericht.  

Serverkast met split achterdeuren

Ruimte efficiëntie 

In een serverruimte staan vaak meer IT-gerelateerde spullen. Daarom moet de beschikbare ruimte efficiënt ingericht worden. Dit kan doordat kasten met splitdeuren dichter tegen de achterwand kunnen staan. Dit is lastiger bij gewone serverkasten met achterdeuren van 80 cm breed. Splitdeuren bestaan uit twee delen, wat betekent dat de deuren minder ruimte in beslag nemen wanneer deze open staan. 

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het kiezen van de juiste deur voor een serverkast? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.    

Kwaliteit én 25 jaar garantie   

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.    

Snelle verzending voor 16:00 uur 

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.